maanantai 8. heinäkuuta 2013

All Inclusive

Tulin juuri Rhodokselta. Juhlimme vaimon kanssa kolmekymmenvuotista taivaltamme. Varasimme loman pareille tarkoitetusta hotellista, jossa oli myös mahdollisuus ottaa All Inclusive- vaihtoehto. Emme tosin tällä kertaa varanneet kuin puolihoidon. Näin jälkeen päin jäin miettimään, valitsinko oikean vaihtoehdon?

Puolihoidon lisäksi All Inclusive tarjoaa lounaan, juomat ja välipalat. Vaihtoehdosta maksaneet asiakkaat rengastetaan vastaanotossa rannekkeella kuin orjat. Lisähintaa kertyi All Inclusive vaihtoehdolle 42€/pv. Eli kun lounaan hinnaksi oli laskussa laitettu 25€ jää juomille ja välipaloille hintaa 17€/pv. Helppo homma suomalaiselle, jos kerran olut maksoi 4,50€ ja drinksut 8,50€ ylöspäin. Ei siis tarvitse paljon panostaa että jäät omillesi. Ja sen huomasin jo ensimmäisenä iltana kun katselimme Ill Divoksen ohjelmaesitystä allaspaarin läheisyydessä. Tunsin syvää myötähäpeää brittilästä seuruetta kohtaan. Itsekkin aluksi epäilin juomien alkoholipitoisuutta, mutta kyllä niissä jytyä oli, sen britikin huomasivat noin kymmenen drinksun jälkeen, kun fysiikan lait astuivat kuvaan mukaan. Aluksi kaatui seurueen leidin tuoli. Lady ja tuoli saatiin pystyyn, pientä lasinsirpaleiden keräystä. Seuraavaksi heitti kupit herra ja siinä vaiheessa nousimme viereisestä pöydästämme ja poistuimme paikalta. Tosiaan All Inclusive tarkoitti tarjoilijoilla sitä, että aina kun pyydetään lisää se annetaan.

Meidän valitsemaan puolihoitoon verrattuna en huomannut mitään eroja palvelussa tai käytännön työssä. Tarjoilijat kirjoittivat kaikille laskun ja merkitsivät vain laskuun ruksin, joko puolihoidon tai All Inclusive vaihtoehdon kohdalle. Puolihoidon lasku maksettiin kirjautuessa ulos. Eli rahaa ei käytetty palvelujen yhteydessä. Ajallisesti ei siis eroja.

Aamiainen, lounas ja päivällinen ovat nykyisin sen verran monipuolisia, että aamiaisella pärjää hyvinkin iltapäivän puolelle. Ja mikäli ottaa retkipäiviä tulee retkillä nautittua juomia ja välipaloja muutenkin. Paikalliset yrittäjät ovat hyvinkin mielissään jos heidän palveluja käytetään.

Lopputulos oli että puolihoito tuli meille kahdelle 375€ halvemmaksi. Kiloja tuli silti lisää kaksi viikossa, eikä ollut jano tai nälkä. Matkamme oli onnistunut, paitsi nyt pientä ihon hilseilyä, joka kuuluu pohjoismaiseen auringonottoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti